20 december 2023

Snö. Gröna gräsmattor. Snö...


 Vi kom till en liten mängd snö. Cirka en decimeter. Precis lagom tycker jag. Sedan blev det milt. Mycket milt. Den lilla snömängd som var smälte nästan helt. Nu kommer lite mer snö. Det går ju mot jul. Klart det ska vara lite vitt på marken då. Det tycker nog de flesta. 

Här på bilder ser man ut över sjön. En av sjöarna. Bortom taket på villan. Det är närmare än vad man tror. Kan nästan spotta dit. Fast spottar gör jag ju inte. Kommer att bli härligt till sommaren att ha badsjön så nära. Nästan så vi kan hoppa från balkongen ner i sjön. Nästan. Om vi hoppar lite mer än rakt ner. 

Det finns en sjö till. Norr om oss. Den går samman med denna via en kanal. Så... mycket vatten. Men inte lika kalla vindar som tidigare när vi bodde vid kusten. Det vattnet är ett annat vatten. Det är större och blåsigare. Här har jag inte frusit en enda dag än. Täckbyxor är nästan för mycket. Och ingen extra tröja under jackan. Visst, jackorna är vinterfodrade... men ändå. Mest vanligt har ju varit att dra på en extra tröja under. Stickad eller fleece. Inte nu längre. Då svettas jag. 

Idag är det onsdag. På söndag är det jul. Härliga tider. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej och välkommen till The Happy Wolf!

 Jamen just det... välkommen hit!